logo
mp
Helse-, Organisasjon- og Kommunikasjonspsykologi
Master fra NTNU
28 år
MÅNEDENS PROFIL MAI 2015
Emir Kico
Rådgiver
Ressurssenter for omstilling i kommunene

Hva er det som er spennende med din jobb og hvordan har du havnet der?

Det som er spennende er at jeg får praktisert det jeg leste om på skolen: omstilling og organisasjonsutvikling i arbeidslivet. Det hjelper dessuten å ha gode kollegaer som både lærer deg hvordan ting foregår i praksis, samt hører på hva du har å si.

Hvordan ser en vanlig arbeidsdag ut for deg?

Det starter med en god morgenkaffe med kollegaene, og så er det å sette seg ned på kontoret å analysere statistikk / skrive tilbud / skrive rapport / planlegge aktiviteter for oppdragsgiver.

Hva er det med din kompetanse som har vært attraktiv for arbeidslivet?

Organisasjonskunnskap, og ikke minst, metodekunnskap! Statistikktimene på skolen er ikke noe å kimse av! Når man holder på med organisasjonsutvikling, så er statistikk fra SSB, et viktig verktøy.

Hvor relevant var psykologistudiet for hva du har drevet med i ettertid?

Ganske, faktisk. Arbeidet mitt dreier seg, i bunn, om mennesker. Hvordan vi jobber sammen, kommuniserer, leder og utvikler oss sammen. Det teoretiske grunnlaget og kunnskapen om alle disse prosessene blir viktig.

Har du hatt andre psykologirelevante jobber/stillinger etter endt studie (for eksempel sommerjobb, masteroppgave, etc.)?

Hadde stilling som vitenskapelig assistent på Psykologisk Institutt. Her fikk jeg prøvd meg på litt forskning.. Anbefales!

Hadde du noen frivillige verv ved siden av studiene? Var du aktiv for å komme i kontakt med arbeidslivet?

Tja… Var jo barsjef på den lokalen studentpuben på studentbyen ☺ Når jeg tenker meg om, ble det jo en liten ledererfaring.

Hvordan var overgangen fra å være student til å bli arbeidstaker?

Hardere enn jeg forventet, faktisk. Det var en helt annen arbeidsrytme enn det jeg var vant til som student.

Hvordan forestiller du deg din videre karriere?

Tenker det blir jobb for et større firma, for å se hvordan «kjempene» leker. Og så har jeg jo lyst på en ledererfaring. Men dette er noe som kommer med årene. Jeg har hørt om altfor mange studenter som er så sultne etter det, og gjerne så fort som mulig etter studiene. Det er viktig å huske på at ledelse krever en god slump praktisk erfaring med arbeidslivet først, i tillegg til den teoretiske kunnskapen.

Har du noen gode tips til andre psykologistudenter som skal søke seg videre til en master eller ut i arbeidslivet?

- Nummer 1: Prøv å opparbeide deg en god døgnrytme en stund i forveien før din første jobb. Vet at dette virker banalt, og det er sikkert mange som har det allerede, men jeg slet en stund med dette.
- Nummer 2: Det er greit med ambisjoner, men fokuser på din nærmeste framtid. Ikke tenk så mye på hvor du egentlig burde ha vært nå, eller hvor langt du burde ha kommet. Gjør det beste ut av din nåværende situasjon.
- Nummer 3: Utvikle deg selv ved siden av jobben. Prøv å holde teorikunnskapen oppdatert. Abonner på noen faglige tidsskrift, eller bli medlem av noen relevante grupper i LinkedIn (disse har faktisk mange gode diskusjoner). Dette har vært en utfordring for meg, ettersom det ikke er alltid man har overskudd til noe mer «fag» etter jobb. Men benytt i hvert fall (noe av) dødtiden på jobb til å lese!
- Nummer 4: Gå ut over annonsene og søk til firmaene du har lyst til å jobbe i. Jeg fikk jobben min gjennom en åpen søknad, fordi jeg ble motivert av hva firmaet holder på med. Du skriver ALLTID bedre søknader til stillinger og firmaer du faktisk har lyst til å jobbe i. Myten om at du må starte på «bunn» er bare tull. Sikt høyt! Vær engasjert, og vis at du er det.
- Nummer 5: Vær forberedt på maaaaaaaaaaaaaaaaange søknader. Du kommer til å bli lei. Du kommer til ikke å gidde en stund. Det er helt greit. Du får ikke jobben gjennom copy-paste, men det vet du sikkert allerede ☺ Ta en pause til motivasjonen kommer igjen!
- Nummer 6: Vær seriøst, men ikke altfor seriøs, på jobbintervjuet. Vis at du er engasjert, men ikke ta deg selv og situasjonen for høytidelig. Husk at det er mennesker du snakker med, og ikke bigshot businesshaier som du ser på TV.
- Nummer 7: Det ordner seg! ☺

FLERE PROFILER
2019
Konsulent
Assessio
HR-konsulent
Adecco Finance & Office Trondheim
Leder for anbud og tjenesteutvikling
Sens Utvikling AS
2018
Management Consultant.
Accenture.
Sit Råd.
Rådgiver.
Accenture Interactive.
Digital transformation analyst.
Kandidatstudiet i psykologi ved Aarhus Universitet
HR-konsulent i Finanstilsynet
2017
Avdeling for forskning og utvikling (AFFU)
St. Olavs, forsker.
Pedagogisk psykologisk rådgiver
Sula kommune
2016
Førstekonsulent
NAV Værnes, markedsavdelingen
Prosjektleder
Læringssenteret, Trondheim kommune
Eier og seniorkonsulent
Østlyng & Bjerke AS
Psykolog
Vitale psykologsenter
HR-partner
Sparebank 1 SMN
2015
PhD kandidat
Psykologisk institutt, NTNU
HR-rådgiver
Skatteetatens IT- og servicepartner
Rekrutteringsrådgiver
Securitas
Partner
Assessit AS
PhD Candidate
NTNU Kavli Institute for Systems Neuroscience
PhD-stipendiat
Institutt for Eksperimentell Medisinsk Forskning, UiO/OUS Ullevål
HR Operations Advisor
Microsoft
2014
Konseptansvarlig for bedrifter
Storebrand, markedsavdelingen
HMS-rådgiver
Aker Solutions, Stavanger
Prosjektmedarbeider
KinderStiff Consulting AS
Konsulent
Deloitte
© 2016 Bedriftsportalen For Psykologi